Werkwijze

Maatwerk website maken in Mijdrecht: Websther webdesign

Het proces

U wilt meer dan alleen een mooie website voor uw bedrijf

De site moet goed gevonden worden in Google maar ook een goede uitstraling hebben en helder communiceren wie of wat u bent. Via een vaste werkwijze ontwerp en bouw ik een maatwerk website die uw bedrijf écht helpt groeien. Ik heb hierin al meer dan 25 jaar ervaring.

Om u een inzicht te geven hoe de realisatie van een nieuwe website er uitziet, vindt u hieronder een beschrijving van het proces. Samen met mij doorloopt u vanaf het eerste contact tot het live gaan van de website de volgende stappen:

Om een goede site te kunnen maken, inventariseer ik eerst uw wensen en ideeën. Dat kan via de telefoon en mocht u uit de Ronde Venen komen dan rijd ik vrijblijvend even bij uw bedrijf langs. Zo krijg ik meteen een indruk.

We bespreken of er een bruikbare huisstijl aanwezig is of dat er misschien een logo ontwikkeld moet worden. Ik heb een grafische achtergrond (HBO Grafische Vormgeving) en kan u daar eventueel mee helpen. Of u schakelt zelf iemand in. Dit geldt eveneens voor het plaatsen van de teksten en de foto’s. De keuze is aan u.

Aan de hand van websites die ik eerder voor andere ondernemers heb gemaakt, zoeken we vervolgens samen naar een ontwerpsfeer die goed bij uw bedrijf of instelling zou kunnen passen.

Na afloop van ons kennismakingsgesprek is dan vaak wel duidelijk welk website pakket voor u het meest interessant is. En met bijtelling van eventuele extra diensten, zoals het vrijstaand maken van foto’s en/of een logo ontwerp, kan ik meestal gelijk een indicatie geven van de totale kosten.


Bent u tevreden over ons gesprek en heeft u er vertrouwen in dat ik voor u de website ga maken die perfect bij uw bedrijf past, dan ontvangt u een offerte. En als u akkoord gaat, ga ik aan de slag.

U mailt mij eventueel uw huisstijlmateriaal door en de foto’s die gebruikt gaan worden. Teksten komen later aan bod.

Het helpt mij enorm om in dit stadium van u wat voorbeeld websites opgestuurd te krijgen; sites die u aanspreken en die u bij de uitstraling van uw bedrijf vindt passen. Vaak ontdek ik zo dat er een bepaalde stijl overeenkomt, of dat er bepaalde kleuren uitspringen, en het wordt steeds duidelijker welke kant we op gaan.

Soms is er nog wat telefonisch overleg nodig. U komt met nieuwe ideeën, ik heb nog wat vragen; de basis van een nieuwe website ontstaat altijd samen met de klant.


Op een afgeschermd gedeelte van WordPress begin ik met de bouw van de website. En na een aantal dagen zijn de homepagina en een voorbeeld van een vervolgpagina gereed. Ik stuur u vervolgens de inloggegevens waarmee u het ontwerp zelf kunt gaan bekijken. Zijn er dingen die u alsnog anders wilt dan pas ik ze aan.


Bent u helemaal tevreden met het ontwerp dan kunnen de overige vervolgpagina’s aan de nieuwe website worden toegevoegd. Uiteindelijk wordt ook de content – SEO teksten en foto’s – geplaatst.


Heeft u voor pakket brons gekozen dan kunt u de teksten naar mij mailen. Ik plaats ze gratis voor u in de website (max. 6 pagina’s). U kunt natuurlijk ook zelf de teksten in de website zetten, WordPress is namelijk een heel gebruiksvriendelijk systeem.


Wanneer de site gereed is en grondig getest op desktop, tablet en mobiel (responsive) ‘dan gaat ie live’, oftewel, uw website is nu voor iedereen zichtbaar.

Het is belangrijk om een WordPress website regelmatig te updaten.
Ook dít is prima zelf te doen. Heeft u weinig tijd en richt u zich liever op uw core-business dan kan ik u een onderhoudsabonnement aanbieden. De website doet z’n werk en u heeft er geen omkijken meer naar!


Maatwerk website maken in Mijdrecht: Websther webdesign

Website maken in Mijdrecht. Een maatwerk website die uw bedrijf écht helpt groeien!